Ademtraining

Ademen doen we de hele dag, zonder adem is er geen leven mogelijk.

Nu gaat het niet bij ons allemaal even vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je heel gevoelig bent voor bepaalde stoffen (allergie) of dat je een heftige griep hebt gehad.

Door Covid 19 worden we geconfronteerd met onze kwetsbaarheid. We worden bang en dat heeft weer effect op ons welzijn. De longen moeten flexibel en krachtig zijn zodat we genoeg zuurstof kunnen opnemen, het hart blijft kloppen en het hele lichaam doorbloed wordt.

Heftige ervaringen in het leven kunnen de oorzaak zijn van een geblokkeerde adem die je niet meer onder controle hebt.

In sommige gevallen heb je helemaal niet in de gaten dat je ademhaling onrustig is, totdat er iets anders aan de hand is in je lichaam.

De diepte en regelmaat van je adem hebben heel veel invloed op je organen, je spijsvertering, je spieren, je kracht/energie en ook op je denken. Als de adem niet stroomt, stroomt het bloed niet zoals het wil stromen met het gevolg dat er blokkades optreden in je lichaam. Een goede ademhaling is eigenlijk van levensbelang.

Deze training is voor iedereen die zijn/haar eigen adem onder controle wil krijgen, bewust wil worden van de adem, ademvrij wil leven. We gaan 60 minuten lang focussen op de adem, hele rustige oefeningen uitvoeren waarbij we observeren hoe de adem reageert; durf je uit te ademen of hou je de adem liever vast en wat gebeurt er dan. We gaan er niet over na denken maar we gaan contact maken met de adem en daardoor met je lichaam.

  • Kosten 1 les: 12,50 euro
  • 5 lessen: 55 euro
  • 10 lessen: 100 euro

Locatie:

Gezondheidscentrum Bolsward