Over Lies

Ooit bestond mijn leven uit dansen, op de Dansacademie in Arnhem heb ik mij gespecialiseerd in moderne dans en heb daarna bij diverse binnen en buitenlandse gezelschappen gewerkt. Maar het leven van een danser is eindig.

Na mijn dansende carrière heb ik lesgegeven aan kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 2011 is yoga daarvoor in de plaats gekomen.

Vele andere doelgroepen volgden; vrouwen met kanker, ouderen, examen leerlingen, mensen met een verslavings verleden maar ook gezonde mensen die ‘gewoon’ elke week een yogales wilden volgen en een hele dierbare groep: aanstaande moeders.

Zelf heb ik twee gezonde kinderen gekregen, het hele proces van zwanger worden, bevallen en opvoeden heb ik als zeer rijke levenslessen ervaren. Je groeit erdoor als mens, het maakt iets los, je leven verandert simpelweg. Het laten groeien en baren van een nieuw leven, een fase die zo bijzonder is dat ik je er graag een beetje in wil begeleiden.

In 2020 heb ik mijn eerste groep yogadocenten opgeleid in zwangerschapsyoga, het is een mooie manier om je praktijk uit te breiden als je feeling hebt met deze groep. In maart 2023 bij Club Yoga in Leeuwarden. In maart 2024 zal de volgende zijn bij Club Yoga.

De ademhaling neemt een belangrijke plaats in tijdens de lessen naast kracht opbouw en het rekken en stretchen van het lichaamI. Ik daag je uit om naar jezelf te kijken, de buitenwereld doet er even niet toe. Schroom niet om contact op te nemen als je een specifieke vraag hebt, yoga leert jou om je lichaam beter te leren kennen en daardoor krijg je ook meer inzicht in jouw manier van denken.

Vaak denken mensen dat yoga zweverig is maar het tegenovergestelde is waar, juist die gedachten die we hebben laten ons zweven, terwijl yoga je leert op je voeten te staan en te aarden.

De foto’s zijn gemaakt door Arielle Doeradjak van Studio Seven Photography