Over Lies

Ooit bestond mijn leven uit dansen, op de Dansacademie in Arnhem heb ik mij gespecialiseerd in moderne dans en heb daarna bij diverse binnen en buitenlandse gezelschappen gewerkt. Maar het leven van een danser is eindig en dat was oké voor mij.

Na mijn dansende carrière heb ik lesgegeven aan kinderen en jongeren, vanaf 2011 is yoga daarvoor in de plaats gekomen.

Vele andere doelgroepen volgden; vrouwen met kanker, ouderen, mensen met een verslavingsverleden maar ook gezonde mensen die ‘gewoon’ elke week een yogales wilden volgen en een hele dierbare groep: aanstaande moeders.

Zelf heb ik twee gezonde kinderen gekregen, het hele proces van zwanger worden, bevallen, (opvoeden) heb ik als zeer rijke levenslessen ervaren. Je groeit erdoor als vrouw, het maakt iets los, je leven verandert simpelweg. Het laten groeien en baren van een nieuw leven, een fase die zo bijzonder is dat ik je er graag een beetje in wil begeleiden.

In 2020 heb ik mijn eerste groep yogadocenten opgeleid in zwangerschapsyoga, een mooie manier om je praktijk uit te breiden als je feeling hebt met deze groep. In januari zal deze opleiding starten bij Sterrig in Wolvega. Binnenkort is hier meer informatie over te vinden.

Mijn lessen zijn rustig, met veel aandacht voor de ademhaling, ze zijn ook gericht op kracht al zal dat in de avondlessen minder zijn. Ik daag je uit om naar jezelf te kijken, de buitenwereld doet er even niet aan toe. Schroom niet om contact op te nemen als je een specifieke vraag hebt, yoga leert jou om je lichaam beter te leren kennen en daardoor krijg je ook meer inzicht in jouw manier van denken.

Vaak denken mensen dat yoga zweverig is maar het tegenovergestelde is waar, juist die gedachten die we hebben laten ons zweven, terwijl yoga je leert op je voeten te staan en te aarden.