Zwangerschapsyoga

Door het beoefenen van yoga kunnen veel ongemakken die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan worden verlicht of voorkomen.

Tijdens deze les is er veel aandacht voor het behoud van spierkracht tijdens de zwangerschap, maar tevens genoeg ruimte voor zachte oefeningen voor het openen van de heupen en het bekken. We nemen de tijd om stil te staan bij deze fase in je leven, je wordt moeder! Je krijgt er een nieuwe rol bij, je oude leven gaat echt veranderen.

Thema’s die o.a. aan de orde komen zijn de ademhaling, harde buiken en voorweeën, bevalhoudingen, meditatie (focussen), het bekken en de bekkenbodemspieren, praten over het bevalplan, onzekerheden etc.

Daarnaast wordt er vaak ingespeeld op wat zich op dat moment voordoet. Als je zwanger bent ben je al ervaringsdeskundig, hoe verder je bent hoe ‘kundiger’ je wordt. Ik geloof heel erg in het elkaar ondersteunen en daarom is een les in groepsverband zo fijn, jullie kunnen elkaar hele waardevolle tips geven waarbij ik jullie met alle kennis en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan begeleid.

Kortom, een yogales met een mooie balans tussen in-en ontspanning. Yoga-ervaring is niet nodig en je kan op elk gewenst moment instromen vanaf de eerste maand tot je laatste dag voor de bevalling.

  • Kosten 1 les: 12,50 euro
  • 5 lessen: 55 euro
  • 10 lessen: 100 euro

Locatie: gezondheidscentrum Bolsward

Leskaarten zijn de hele zwangerschap geldig.

Geregeld geef ik een workshop aan de partners zodat ook zij betrokken worden in dit proces, wat in feite van jullie samen is. Hierbij is jouw aanwezigheid uiteraard gewenst.