Zwangerschapsyoga

In deze les neem je de tijd voor je zwangerschap: door erover te praten, door te bewegen, tijd om je lichaam te voelen en tot rust te laten komen.Thema’s die o.a. aan de orde komen zijn de ademhaling, harde buiken en voorweeën, bevalhoudingen, meditatie (focussen), het bekken en de bekkenbodemspieren, praten over het bevalplan, onzekerheden etc.

Daarnaast wordt er vaak ingespeeld op wat zich op dat moment voordoet. Als je zwanger bent ben je al ervaringsdeskundig, hoe verder je bent hoe ‘kundiger’ je wordt. Ik geloof heel erg in het elkaar ondersteunen en daarom is een les in groepsverband zo fijn, jullie kunnen elkaar hele waardevolle tips geven waarbij ik jullie met alle kennis en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan begeleid.

Kortom, een yogales met een mooie balans tussen in-en ontspanning. Yoga-ervaring is niet nodig en je kan op elk gewenst moment instromen vanaf de eerste maand tot je laatste dag voor de bevalling.

Per 2024:

  • Kosten 1 les: 14 euro
  • 5 lessen: 67,50 euro
  • 10 lessen: 130 euro

Locatie: gezondheidscentrum Bolsward

Leskaarten zijn de hele zwangerschap geldig.

Ongeveer 3-4 weken voordat je uitgerekend bent, kan ik bij je thuiskomen voor een partnerles, dit is op afspraak.

Het was een hele fijne bevalling, lekker thuis en de ontsluiting ging (thank god) heel vlot. 😊 Ik had behoorlijk pittige (voor)weeën maar die bleken wel heel effectief te zijn. Heb echt veel aan de lessen gehad (ademhaling, ontspannen tussen de weeën door, houdingen) dank daarvoor Lies!! (Femke)

Dankjewel Lies! Is zeker ook aan jou te danken dat alles zo goed is gegaan. (Naomi)

Oh en de ademhalingstechnieken die we van jou hebben geleerd, hebben ook enorm geholpen! Ik heb dankzij een goede ademhaling amper ‘echt’ geperst. (Rixt)

Tijdens mijn stage in Verloskundige praktijk Bolsward e.o. heb ik een les Zwangerschapsyoga van Lies mogen bijwonen. Het is een mooie gelegenheid om in bewegingen te komen maar tegelijkertijd te ontspannen. Je leert je lichaam beter kennen door oefeningen met de bekkenbodemspieren en hier kan je tijdens de bevalling veel voordeel van hebben. Ook worden tijdens de sessie ervaringen en kennis gedeeld. Aan de hand van kaarten met onderwerpen worden tips besproken en informatie uitgewisseld. Lies speelt hierbij een mooie rol als begeleiding van het proces. Ik denk dat zwangerschapsyoga voor vrouwen zeker een verrijking van de zwangerschap kan zijn!

~ Femke Sierksma, Student verloskunde Groningen

Ik heb zoveel gehad aan de yoga lessen, en tijdens de weeen nog aan je gedacht 🤣
De bevalling was geweldig, ik was euforisch toen Jeen er uit kwam. Ik had m’n ademhaling zo goed onder controle. De nasleep is wat jammer, maar dat is gewoon dikke pech.
Ik ga alle zwangeren naar je toe sturen. (Nicky)