Hormonen

Rond hormonen hangt een mysterieuze sfeer. We weten dat het stelsel van klieren in ons lichaam een essentiële werking heeft op ons lichaam, maar hoe dat precies gebeurt, is een raadsel.

In deze workshop gaan we kijken wat er gebeurt in het lichaam, de emotionele werking en de spirituele waarde ervan. Je gaat voelen en begrijpen wat de meerwaarde is van yoga in je veranderingsproces, want ja, hormonen zijn continue in beweging. Dat begint al als de menstruatie aanvangt en gaat door tot na de overgang.

Tijdens de menstruatie cyclus volgen we de maanfase: de menstruatie begint als de afnemende maan steeds kleiner wordt, het donker is en eindigt als de nieuwe maan zich net laat zien, als de nieuwe maan komt laten we ons inspireren, je voelt je dan ook meestal heel goed en energiek, volle maan staat gelijk aan de ovulatie, na de ovulatie gaan we reflecteren, trekken we ons terug, de periode van de afnemende maan. Je kunt het ook vergelijken met de seizoenen: na de menstruatie begint de lente welke overgaat in de zomer, de ovulatie. Dan gaan we ons wat terugtrekken en afscheid nemen in de herfst en in de winter keer je naar binnen.

Als je wat ouder wordt en de menstruatie is niet meer zo regelmatig, dat kan bij iedereen op een ander moment in je leven zijn door bijv. hormoonbehandelingen, kom je in een nieuwe fase. Ook tijdens de overgang, of beter transformatie fase, is je lichaam volop in beweging. Je lichaam sluit iets af om zich klaar te maken voor een nieuwe fase. Misschien wel een veel fijnere fase dan je in eerste instantie denkt. Een fase waarin je niet meer zo hard hoeft te hollen, niet meer klaar hoeft te staan voor iedereen, dichter bij je zelf kunt komen , eindelijk ……

De transformatie naar de wijze vrouw!

Yoga kan je enorm helpen bij het vinden van balans in je leven met al die hormonen die tekeer kunnen gaan in je lijf met allerlei gevolgen. Zoals zweetaanvallen, het gevoel dat je jezelf niet meer onder controle hebt, paniek aanvallen, slapenloosheid, vergeetachtigheid, angsten, fobieën om er maar een paar te noemen. En we hebben er allemaal in meer en mindere mate mee te maken.

Er is hoop, echt waar! Dat gaat niet vanzelf, je zult actief moeten meewerken. In deze workshop krijg je hiervoor tips, inzicht vooral, waardoor het helemaal niet zo erg is als je denkt. En ook de ervaring dat je niet de enige bent. Er zijn zoveel vrouwen met zoveel verschillende ervaringen en sensaties tijdens deze periode.

Voor wie:

Iedere vrouw die in dit onderwerp is geïnteresseerd en/of ervaart dat er een hormonale disbalans is.

Deze workshop is op zaterdag 23 sept bij Club Yoga in Leeuwarden 13.30 – 17.30 uur